Omstart

Nu har vi kommit iväg på vår hemfärd. Första etappen är Teneriffa till Madeira. Vi vill komma lite bättre till för att segla in till Portugal. Det blåser nästan alltid nordliga vindar så Madeira är ett bättre utgångsläge. I lördags visade prognosen att vi kunde sträcksegla upp till Funchal och slippa kryssa hela vägen. Det beräknades ta 3,5 dygn.

Båten har ju legat stilla i nästan 6 månader så det är lite att fixa innan vi kan segla. När vi skulle byta olja i motorn upptäckte vi att startbatteriet var helt urladdat. Nu fick vi nytta av de batterier vi panikköpte på kanalen i Tyskland. De har legat nerpackade sedan vi bytt till bättre från Gibraltar.

Nya 2x100W solpaneler är nu monterade på biminin. Det gör att vi kan köra vattenmaskinen på enbart solkraft under soliga dagar.

Riggkoll ger fin utsikt!

Båten har fått lite hår på magen av att ligga stilla. Vi chansar på att det lossnar när vi börjar segla. J hade ingen lust att bada i hamnen för att skrubba bort det.

A har gjort flera rundor till mataffärerna och vi har förberett mat för tre dygn. Kycklinggryta, chilibönröra och pastadallad i boxar och vakuumpackat gör att vi slipper laga mat de första dygnen.

A inventerar konservförrådet

Nu när vi bara är två ombord blir nattpassen jobbigare. Vi kör nu på 3-timmars vakter med start kl 9. Då får vi hyfsad sömn. J kan somna var och när som helst så han får ta två nattpass och sova ikapp på förmiddagen.

Överseglingen blev lugn med 7-10m/s bidevind hela sträckan. Vindprognosen stämde riktigt bra. Det gick till och med lite fortare än beräknat. Efter 2,5 dygn gled vi in i Marina Funchal på Madeira.

A byter den spanska gästflaggan mot den portugisiska.

Nu skall vi vila lite, upptäcka ön och förbereda nästa sträcka.

14 reaktioner till “Omstart”

 1. Kul att höra att ni är på väg igen och allt går bra, även om inte res destinationen blir som tänkt. Ha en härlig seglats, kanske kommer ni förbi här på vägen hem? Önskar er en jätte härlig sommar Kram

  Gillad av 1 person

  1. Hej! Ja det är skönt att vara påväg igen. Idag plockade jag fram finhandduken som jag fått av er, den passar så bra i vår kabyss. Kram

   Gilla

 2. Vi har nu läst er första rapport ifrån dagarna t havs. Så roligt att få följa er igen. Ha det bra nu på Madeira .
  Kram Lotta , Eivor och Tore

  Gilla

 3. Vi har nu läst er första rapport ifrån dagarna t havs. Så roligt att få följa er igen. Ha det bra nu på Madeira .
  Kram Lotta , Eivor och Tore

  Gillad av 1 person

  1. Hej på er! Det vore superkul om vi kunde ses i Östersjön när vi kommer hemåt. Hoppas att ni har bättre tur med vindexen i år😀. Kram från oss

   Gilla

 4. Skönt att höra att det gått bra, se nu till att njuta lite av Madeira, det är en fantastisk ö! Allt lycka med fortsatta seglingen.
  Kram från S/Y Pusan

  Gilla

  1. Madeira är verkligen en positiv överraskning! Vi kommer säkert att återvända hit för att se mer av ön.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: