Om S/Y Semper Fi

S/Y Semper Fi är en Sweden Yachts 370, byggt 1999. Vi hittade henne hösten 2015 i Kungsör. Vi letade efter en båt som var stor nog att bo länge på, men ändå skulle kunna passera genom Europas kanaler där djupet på många ställen inte är mer än 1,8m. Semper Fi har vingköl och sticker därför bara 1,75m mot 2.05 som är standarddjupet på båttypen.

img_3699

Båtdata

LÖA: 11.16m
LVL:
Bredd: 3.68m
Depl: 6.9ton
Vatten: 400L
Diesel: 150L
Storsegel: 34 m2
Genua: 52 m2
Stormfock: 13m2

 

Motor: Volvo Penta MD2030

Hon var i väldigt fint skick när vi tog över, men vi har ändå gjort en hel del uppdateringar av utrustningen ombord.

Kylskåpet fungerade inte helt bra. Det var någon form av stopp i kylslingan och kompressorn gick varm. Vi har bytt det mot ett vattenkylt Isotherm. Fungerar fantastiskt bra.

Radarn var ur funktion när vi köpte båten. Plottern som var med, Raymarine C80, fungerade inte med moderna digitala radarantenner så alternativen var att byta båda eller försöka hitta en begagnad analog antenn. Vi valde att byta radarantennen till en Raymarine Quantum och plottern till en Raymarine A90. Framför allt för att det gav en mycket strömsnålare radar.

Stående rigg är bytt och spinnakerbom inhandlad. Dessutom är checkstagen bytta från wire till dynema. De gamla var lite otäcka när de hängde lösa och slog. Vi lät Benn’s tillverka nya stag och Fredrik på deras mobila riggservice hjälpte till med intrimningen.

Watermaker från ECHOTec gör att vi kan producera eget sötvatten utan att behöva oroa oss för kvaliteten på bryggvattnet.

Vi har monterat AIS (Raymarine 650) och uppdaterat VHF-radion till en ICom M506 och monterat en extra mikrofon i sittbrunnen.

%d bloggare gillar detta: