Turistat på Lanzarote och Gran Canaria 

Vi hyrde bil för att urforska Lanzarote. Första stoppet blev vulkanen Timanfaya. I dag är området runt vulkanen en nationalpark, sista utbrottet var 1824 och det förändrade landskapet och stora delar av ön täcktes av lava och aska. Det känns som om man är på en annan planet. Det svart/bruna landskapet som breder ut sig känns hårt och kantigt man ändå så levande – det fascinerar och vi blir tagna av det annorlunda landskapet. När kan kommit in i parken åker man en busstur runt i området, då får man verkligen se de olika skiftningarna som finns i lavan. I parken kan man besöka restaurangen Devils grill, där man lagar mat på värmen från vulkanen.

Lava grillen på Devils grill.
Arkitekten och konstnären Cesar Manrique (1991-1992) har ritat restaurangen i parken men på ön finns det många fler spännande platser han har gjort. Vi besökte Jameos del Agua som ligger inne i en vulkanisk tunnel. Trots att det byggdes 1966-1968 känns det modernt, allt utom utställningen som nu skulle byggas om.

Jameos del Agua

De sista nätterna spenderade vi på södra Lanzarote vid Papagayo beach, det var gungigt men det bjöd på vackra vyer, sköna bad och en underbar solnedgång.

Runda berg och fina stränder vid Papagayo beach.

Sedan blev det nattsegling till Gran Canaria, med jagande delfiner, regn, dåligt med sömn, mareld och meteoritregn.

På Gran Canria låg vi utanför Pasito Blanco, där vi träffade på segelbåten Sea Wind (syseawind.blogspot.se). Det blev en busstur till Palma där vi besökte båtaffäter och ett museum kring Christoffer Columbus resor.

Museet kring Christoffer Columbus.
Test an nya fenor.
J lagar seglet, när vi gjorde ett lunch stopp på väg mot Teneriffa såg vi att en travare gått sönder.
Johans morfars segelhanske fungerar fortfarande utmärkt.

2 reaktioner till “Turistat på Lanzarote och Gran Canaria ”

  1. Morfar Justus skulle blivit mycket stolt och glad över att segelhandsken fortfarande kan användas. Den måste vara minst 50 år gammal.
    Kramar till er

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: