Flyttfåglar, sol och kyla 

Vi har nu nått Utklippan, längst ut i Blekinge skärgård. När vi närmade oss ön hördes ett lustigt ljud, det var fler hundra sälar som låg och latade sig på klipporna. I Kalmar sund såg vi massor med flyttfåglar, det är mäktigt att se alla formationer de gör – man ser till och med deras antågande på radarn. 

Vi börjar bli lite röda om kinderna och det är tur att solen tittar fram och värmer upp oss i bland. Trots att man har på tre underställ och två fleecetröjor och seglarstället är det kallt. 

Vi har börjat att varva ner, det blir både tidig kväll och gärna en eller två tupplurar under dagen. Men vi inser också att flytten ur huset gick fort. Vi har inte riktigt fått med oss allt och vi har lite för mycket med av vissa saker. Det hade varit smart att bo några fler dagar i båten innan vi drog.

Vi ligger och väntar in ostvinden och har nu beslutat att vi i stället för nattsegling, åker i morgon bitti när solen går upp med destination Bornholm. Så när vi fick lite extra tid i hamn har vi fixat med båten. Skåpen är städade o sorterade, satt ny halktejp på nedgångstrappan, Kryssarklubben och Oceanseglarklubbens vimplar är uppsatta – jag blev upphissad i masten för första gången 😀, och nu ska den sista solpanelen upp. 

I natt somnar vi till sälarnas sång. I morgon väntar nya vatten, nytt land och nya utmaningar. 

2 reaktioner till “Flyttfåglar, sol och kyla ”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: