Helg i Travemünde 

20/5

Idag gör vi Travemünde. Cykelutflykt till den fyrmastade barken Passat, ett av stadens signum. Vi börjar med att förbereda båten i för avlastning 3 segel ska plockas av och många tampar att ta reda på.

21/5

Större delen av dagen fixar vi med båten. Vi hinner ändå med en cykeltur runt Travemünde och en glasspaus i hamnen. Nu när vi kan ha cyklarna på däck så får vi plats med alla seglen under förpikskojen. I passar också på att tvätta, det blir genast kaos i båten när allt ska torkas.

22/5

Avmastning, det gick undan. Vi började vid 9.30 och kl. 15 var vi klara med in packning och allt. Nu kastade vi oss äntligen ut i kanalen. När vi närmade oss första vägkorsningen visste vi inte riktigt vart vi skulle, kommer vi under bron? Vi ropade upp brovakten. Vi tyckte att vi behövde öppning men han sa ni kommer under! Vi vek ner antennen och cyklarna och J duckade, då gick det, Phu! Vi hittade en gästhamn vi tänkte lägga till i, vi kör rakt ini leran, mannen som var hamnvärd kom springande, vi fick en plats vid toatömningsstationen! Men vi flöt i varje fall!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: