We are going to Ibiza!

Norra Ibiza, så underbar vik.
Det var med viss tvekan vi seglade mot partyön Ibiza. Fulla tonåringar var vår bild av ön. Våra fördomar har dock kommit på skam och Ibiza är en riktigt mysig liten ö med flera fina ankringsvikar. Det har inte heller varit lika trångt som på Mallorca. Kanske beror det på att många av båtarna är lokala och går i hamn på kvällen eller på att båtlivet domineras av gigantiska lyxjakter. Vi har ofta varit omgivna av motorbåtar i 50m-klassen med några på 130m. RIB-båtarna är ofta större än vår båt, gärna med två eller tre 200hk-motorer. En del har en mindre jolle (större än vår) hängande bak.

Udda båt och stor jolle.

Vi har fått agera sjöräddning vid två tillfällen. En jolle och en rosa flamingo fich J hämta med jollen och leverera till ägarna. Det resulterade i en vinflaska och två öl i bärgarlön. Bra för 10 minuters jobb.

Den rosa flamingon.

Vi seglade på Ibizas västsida söderut. Där finns många små ankringsvikar och bara en del är med i hamnböckerna. Många båtar är charterbåtar och de verkar gå till välkända vikar. Vi har blivit lite djärvare och börjar leta natthammar som inte är med i böckerna. Därför har vi fått ligga ensamma i två vikar. Känns nästan som att segla på ostkusten.

Söder om Ibiza ligger Formentera. Det är en låg avlång ö med några fina sandstränder. Vi gick dit och låg första natten med en smal strandremsa som skydd mot ostvinden. Tyvärr var det en väldig trafik med färjor, stora motorbåtar, vattenskidåkare, vattenskotrar och små och stora jollar. Det gjorde dagen ganska skvalpig, men som vanligt var det nästan tomt i solnedgången och natten var lugn.

Formentera.

Vi börjar nu planera för att gå till spanska fastlandet. Vindarna är snurriga och växlar fort. Det blir inte lättare av att de fyra olika prognosmodeller vi tittar på ibland ger precis motsatt vindriktning. Vi hoppas kunna ge oss iväg de närmaste dagarna.

För alla er som inte hört det musikaliska mästerverk från 1999, kommer länken här. We are going to Ibiza. 

Solsting?
Formentera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: