Hello Africa! 


Vi har seglat till Afrika! Visst låter det helt overkligt! Vi gick i från Duquesa, i Spanien, efter frukost, med 35M framför oss. Ju närmre vi kom Gibraltar ju konstigare blev sjön. Det var vind från ett håll och ström från ett annat, kort och guppig sjö. Men vi hade flyt när vi korsade sundet och behövde inte göra någon manöver för att inte köra på någon av alla de fartyg som passerar igenom sundet. Vinden ökade och när vi skulle in genom pirarmarna i Ceuta, så friskade det i rejält.

Herkules välkomnade oss till staden
Ceuta är en stad som ligger i den Spanska enklaven på den nordafrikanska Medelhavsidan, granne med Marocko. Det är en stad med många vackra hus och mycket skulpturer. Även om det är en Spansk enklav så hade staden mycket mer afrikanska influenser, mat, kläder mm. I gästhamnen, marina Hercules, fanns bara en toa/dusch, så det blev ofta lång kö. De skulle även behövt jobba sin miljöprofil, det var mycket diesel på vattnet.


Ceuta erbjuder också bra shopping, mycket modekläder, fina designer märken och så bra sportaffär. A har länge letat efter att par bra fenor, det hittade vi. J har nu en tunn våtdräkt och det bästa av allt, vi har köpt ett nytt fiskedrag, så att vi nu kan fiska stora fiskar. 

2 reaktioner till “Hello Africa! ”

  1. Ah….utan att passera gå….Gibraltar alltså? Låter som en lite spännande plats som ni kommit till. Ska ni segla på ett ben mot Kanarieöarna eller ska ni ta hamn/hamnar i Marocko? Eller går ni till Cap Verde eller mot Azorerna? När vår gode vän skulle segla tillbaka till Västindien hade dom lite bekymmer med hamnar i Marocko….men dom hade inte bästa vädret heller….

    Gilla

    1. Vi är i Gibraltar nu, bara lite sega på att lägga ut uppdateringar. Vi kommer satsa på att gå direkt till Kanarieöarna. vi får förstärkning med Johans kollega, så hoppas lämna Gibraltar på söndag, om vädret är med oss.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: