Maratondag i Sevilla

Katedralen i Sevilla
Vi hade 4 timmar med buss från Gibraltar till Sevilla. Det var vi och de som började jobbet tidigt som passerade gräsen mellan Spanien och Gibraltar kl 07.00. Sevilla bjöd på värme, 33 härliga grader. Vi gillar morbidturism, så första besöket blev Katedralen, som är den största gotiska katedralen i värden. Det var en lång kö för att komma in och det kostade €9. Vi var här för att se Christoffer Columbus grav. J ville gärna att bloggens byline skulle vara ”I Columbus kölvattten”, vilket informationschefen inte samtyckte till, men nu skulle det ju kunna kännas aktuellt, så Kaptenen kanske får som han vill. Vi gick även upp i klocktornet La Giralda, som en gång i tiden var en minaret.

J vid Columbus grav.
Klocktornet La Giralda
Vi besökte också Alcazar, som en tidigare var ett moriskt fort innan det blev ett kungligt palats. Rummen är många och parken full av gångar och fontäner och en häcklabyrint.

Alcazar
Metropol Parasol är en mycket modernare skapelse. Med sina 28 meter får man även här en fin utsikt över staden. Det närmsta vi kommit en kantarell i år!

Vi avslutade dagen vid Plaza de Espania som byggdes 1929 inför en utställning. Vid kl 01.00 kröp vi till kojs, riktigt nöjda med dagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: