Lokalbuss till Ronda

Vi var uppe i ottan för att hinna med den första bussen till Ronda. 15 minuter efter annonserad avgångstid kom den. Det var en fin bussresa upp i bergen som skulle ta 1 timme och 45 minuter, vi var bara 30 minuter sena. Vi hade inte läst på vad man skulle göra, vi visste bara att det var en stad som hade en vacker bro över en ravin. A har en tendens att alltid vilja kissa när man kommer fram, så även denna gång. Vilken tur att det var så! På toaletten fick man betala € 0,6, till den lille mannen, men  då fick man också hand tips på vad man skulle se i staden, som han ringade in på en karta vilket gott värdskap. Nu hade vi fått all info vi behövde.

Vi besökte tjusfäktningsarenan, den äldsta i Spanien.

Vackra målningar på tjurfäktningsarenan

Det blev en Paella till lunch innan vi besökte bron och gick ner i ravinen för att få se bron underifrån.


Att åka lokalbuss var kul, det är så roligt att se hur resenärerna beter sig. Det visade sig att det var ryssar och svenskar som var mycket noga med sina sittplatser, så när bussen var full fick flera flytta om, då de inte kunde tänk sig att sitta någon annan stans än vad som stod på biljetten.

I övrigt så har vi nu besökt många av turistorter längs solkusten. I Fengurola blandades turitkvartern med ett vanligt samhälle. I Esteponas gamla kvarter har man blomkrukor på fasaderna, olika färger för olika gator. I Duquesa är det mest britter, här kan de känna sig hemma med fish and chips och allt.

Nu blir det Afrika ett par dagar! 

Honom ska jag ha!

2 reaktioner till “Lokalbuss till Ronda”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: