Högt över bergen

Vi har hyrt bil igen. Sierra Nevada och Alpjurras bjöd på vidunderliga vyer, mysiga vitmålade byar och som vanligt när vi är ute och kör, slingriga vägar. Vi tycker att kul att åka nya vägar, så vi brukar knappa in dit vi ska i telefonen och så kör vi efter vad den föreslår. Vid ett tillfälle kom vi längre och längre in i nationalparken Sierra Nevada, vägarna blev smalare och smalare. Tack och lov dök det upp en annan bil, som talade om att vi var påväg åt helt fel håll.


Det ligger flera byar uppe i bergen, som högst var vi uppe på 1,476 meter över havet i byn Trevélez som är den högst belägna byn i Spanien.

I byarna säljs det lufttorkad skinka och vi köpte med oss en bit av, Rolls roycen, pata negra.


Vi firade att vi varit i väg i 4 månader med att åka till Granada och bo på hotell. Kravet för hotellet var att det skulle ligga centralt och ha wifi. Vi ägnade siestan åt att uppdatera våra telefoner och padddor.


Grenada är en mysig stad att gå runt i, många trånga gator och vackra hus. Tack vare Trip Advisor hittade vi en liten familjägd tapasbar, härlig stämning, bra service av Jesus Martinez Gonsales och riktigt bra mat, A var extas.


Vi avslutade besöket i Granada med att besöka Alhambra. Vi var uppe med tuppen, det var svalt och skönt ute, 22 grader. Vi började med att se Generalife som var den Nasridiska sultanen sommarpalats, byggt 1302-1309. Eftersom att vi var så tidiga fick vi nästan parken för oss själva.
Alhambara är ett borg- och palatsområde som började byggas på 1250-talet och är idag tillsammans med Generalife med på världsarvslistan. Det blev en riktigt härlig dag.2 reaktioner till “Högt över bergen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: