Ibland är det lite motvind när man seglar

Benalmadena

Vi har fått kommentarer hemifrån att vi bara skriver om allt kul vi gör. ”Är det aldrig jobbigt?”

Jo, det är klart att vi inte bara glassar runt. Seglingen från Caleta de Velez till Benalmadena bjöd på 15m/s rätt i nosen. Med revad stor och lilla focken kryssade vi mot grov sjö. Vi hade medström som hjälpte oss, men samtidigt gjorde vågorna branta och höga. Vi siktade på Fuengirola, men tvingades gå in i Benalmadena när vinden och sjön ökade ytterligare.

Benalmadena är en ganska absurd hamn där man ligger i kanaler mellan stora lägenhetshotell och med turistshopperna några få meter från båten. Vi stannade bara en natt…

Mycket tid går åt till att fixa småsaker på båten. Allt blir saltigt och fuktigt vilket gör att allt rostar. Det finns inget som är rostfritt!

Det är alltid något som måste fixas. Häromdagen drog vi om vattenintaget till watermakern. Den sög luft när vi fick lite motsjö. Nu tar vi in vattnet under pentryt i stället för strax framför masten. Förhoppningsvis skall det fixa problemet.

Nästa stora projekt är att montera in en ny VHF-radio. Den vi har nu är nästan 20 år gammal och saknar en del moderna funktioner som DSC. Vi vill också kunna använda den i sittbrunnen och inte bara vid navigationsbordet. Det kommer att bli en del pillig kabeldragning.

Men vi skall inte klaga. När vi lämnade Benalmadena och gick till Estepona seglade vi genom stora flockar med delfiner som glatt jagade fisk i fiskeförbudszonen. Det var säkert uppåt 100 individer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: